Sinterklaasintocht Zwaag 2017
Titel

Activiteiten november

Een verslag van de activiteiten in de november

Donderdag 2 novemberverleenden wij muzikale ondersteuning bij de viering van Allerzielengebedsdienst in de Michaelskerk. Net als vorig jaar was het ook deze keer weer een indrukwekkende maar vooral devote dienst waar je als muzikant graag je bijdrage aan levert.

Zaterdag 4 november togen wij naar Middenbeemster om daar deel te nemen aan het door Beemsters Fanfare 2 jaarlijks georganiseerde najaarsconcert/festival. Behalve St. Caecilia werd ook de uit De Goorn afkomstige vereniging new Brass & Rhytm uitgenodigd. In de goed gevulde Sporthal De Kloek zetten alle 3 de verenigingen hun beste beentje voor.  De Beemsters Fanfare speelde als eerste. Zij speelden een 5-tal nummers, respectievelijk The Pacific, Royal Salute, Scadawerth, The Preacher en als slot Puttin on the Ritz. Het was een genoegen naar de uitvoering hiervan te luisteren. Daarna was het de beurt aan St. Caecilia. Om een zo goed mogelijke uitvoering te presenteren werd door St. Caecilia tijdens de repetities regelmatig de puntjes op de I gezet. De uit te voeren nummers A Little Prayer, Clouds en tot slot de concertmars Crown Imperial werden dan ook met verve gespeeld. Als laatste trad New Brass & Rhytm uit De Goorn op.  De klank van Brassband Brass & Rhytm is duidelijk anders dan die van een fanfare. Een brassband bestaat doorgaans uit een vaste bezetting van 28 muzikanten. Deze, uit aanstormende jeugdtalenten en een enkele oudere bestaande band, speelde erg mooi en licht. Ook de door hen gespeelde nummers, Spaceman, Diogenes en Star of the East waren een streling voor het oor.

Van elke vereniging werd 1 te spelen werk beoordeeld door jurylid Jan Bosveld. Na afloop van de presentaties gaf hij in de concertzaal zijn op-en aanmerkingen weer.
Het spel van St. Caecilia werd als zeer positief beoordeeld met daarbij enkele kanttekeningen op puntjes die wijzelf ook wel voor verbetering vatbaar vonden. Leuk was het deze avond een 3 tal verschillende stijlen te beluisteren. Al met al was het een zeer geslaagde muziekavond die zeker voor herhaling vatbaar is.


Vanaf dinsdag 21 november werden er door de leden weer speculaaspoppen verkocht in het dorp. Heel Zwaag weet inmiddels wel hoe lekker ze zijn; hartelijk dank!


Op zaterdag 25 november liep St. Caecilia mee met de Sinterklaas intocht die om 13:00 begon. Precies bij de start verdwenen de buien, wat een geluk weer! Vanaf De Plataan ging de optocht met Caecilia voorop, en daarachter De Sint, Pieten en een fantastische hoeveelheid kinderen door het dorp om de intocht te vieren. Na het rondje vervolgde het feest zich in De Witte Valk.