doel
Titel

The road to Enschede

Zondag 24 november staat rood omcirkelt in de agenda’s van de muzikanten van St. Caecilia. Het orkest gaat dan namelijk na vier jaar weer op concours. We nemen deel in de 3e divisie en reizen deze keer helemaal af naar Enschede waar het concours plaatsvindt. Een repetitiedag en sectierepetities zijn ingelast om goed beslagen ten ijs te komen als in Enschede het programma wordt beoordeeld door een professionele jury. En ook een Try-out om te spelen alsof het 'voor het echie is', is onderdeel van the road to Enschede. Deze Try-out voor ons eigen thuispubliek vindt zondag 3 november plaats in de Sint Martinuskerk. In dezelfde Sint Martinuskerk begeleidt St. Caecilia overigens ook op 20 oktober op muzikale wijze de kerkmis.

Tijdens de Try-out zullen ook twee andere orkesten die in november op concours gaan, optreden: fanfare Lamoraal uit Egmond en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam (SHA). Beide orkesten komen uit in de hoogste divisie van de muziekbond. Voor de echte muziekliefhebbers belooft dit daarom dan ook een spectaculaire middag te worden! En voor de muzikanten een spannende middag, want hier wordt getest of de concoursstukken er goed in zitten.

SHA – origineel opgericht als de Shell Harmonie - komt dus uit Amsterdam en staat onder leiding van een oude bekende van St. Caecilia, namelijk oud-dirigent Lex Bak. Bij dit harmonie-orkest spelen zowel amateurs als professionals uit binnen- en buitenland en SHA heeft onder andere optredens gegeven in de Beurs van Berlage en De Duif in Amsterdam. Lamoraal is een fanfare en komt net als SHA uit in de 1e divisie. Het orkest staat onder leiding van onze huidige dirigent Michael de Graaf. Lamoraal speelt 3 november onder andere twee delen uit het wereldberoemde ‘The Planets’ van Gustav Holst.

Voor een bijzondere muzikale middag met drie orkesten bent u zondag 3 november om 14.00 uur van harte welkom in de Sint Martinuskerk.

Muziekvereniging St. Caecilia Zwaag