Titel

Ik hou van Hollandconcert

Datum
Banner ik hou van holland concert

Op zondagmiddag 4 juni wordt de fanfare in het zonnetje gezet. De orkestvorm fanfare is iets typisch Hollands. In landen om ons heen kennen ze dit bijna niet. De bugel als melodie-instrument? Totaal onbekend in het buitenland, maar in Nederland de gewoonste zaak. We laten u graag kennis maken met de mooie klank van de fanfare.

Hollandse componisten en intro’s raden

Muziek van Hollandse fanfarecomponisten zoals Leon Vliex en de Hoornse Gerard Boedijn, en daarbij de nadruk op de echte fanfare-instrumenten. Maar ook populaire Hollandse muziek passeert de revue. En voor de echte kenners van Hollandse popmuziek zullen de leerlingen van docent Inge Olijve intro’s spelen, raden maar! Tevens is er een gastoptreden van de band My Colleague. Het concert vindt plaats om 15.00 uur op het plein achter De Witte Valk, de entree is gratis

Voorproefje?
Voordat het zover is, zullen wij alvast een voorproefje geven op zondagmiddag 14 mei in Sprookjeswonderland te Enkhuizen. Hier zullen wij ook stukken te horen brengen die de locatie eer aan doen.

Het is net als fietsen…
Heb je in het verleden een muziekinstrument bespeeld maar op een gegeven moment gestopt met muziek maken? En als je bovenstaande leest, begint het misschien weer te kriebelen? Muziek maken is net als fietsen, je verleert het niet…. Maar met een beetje hulp kun je wel kijken of je het nog leuk vindt en weer in de vingers krijgt. Daarom start St. Caecilia in het nieuwe seizoen een herintredersklas, een mix van enkele individuele en enkele groepslessen. Meer nieuws volgt in een later Samenspel, maar lijkt het je leuk kom dan vooral tijdens een van de concerten om sfeer te proeven.