Titel

Workshop St. Caecilia met componist Eric Swiggers en NHJFO

Datum

Speciaal uit Noord-Brabant komt componist Eric Swiggers zaterdag 24 maart 2018 om een workshop te verzorgen voor St. Caecilia en het NHJFO. Eric Swiggers is een bekende naam in de muziekwereld, hij heeft talrijke composities geschreven voor harmonieen en fanfares. Eric Swiggers is naast componist ook dirigent, en tijdens de workshop wordt een dag lang gerepeteerd op zijn muziekstukken. Zijn muziekstukken staan bekend als eigentijds en toegankelijk en dat zal zaterdag de 24ste te horen zijn. De dag wordt daarom afgesloten met een concert in Cultureel Centrum De Huesmolen. 

Voor deze gelegenheid wordt een mega-orkest gevormd samen met het NHJFO (Noord-Hollands Jeugd Fanfare Orkest). Het NHJFO bestaat uit zo'n vijfig jonge muzikanten uit geheel Noord-Holland in de leeftijd van 12 tot 25 jaar.  Tijdens verschillende evenementen in de regio als de Westfriese Waterweken in Medemblik of het Ot en Sien festival in Twisk heeft u ze misschien eens zien optreden. St. Caecilia en het NHJFO hebben eerder een groot orkest

gevormd tijdens het Philip Sparke weekend en doen dit nu opnieuw met deze workshop. 

De workshop vindt plaats in cultureel centrum De Huesmolen. Het afsluitende concert is om 16.00 uur in dezelfde zaal en voor iedereen gratis toegankelijk. Het is de moeite waard om dit mega-orkest met Eric Swiggers in actie te zien!