Streekfestival Bodegraven 2016
Titel

St. Caecilia naar Bodegraven

Op zaterdag 5 november is St. Caecilia naar Het Evertshuis in Bodegraven afgereisd voor het Streekfestival. Het was de eerste keer dat we hieraan deelnamen en een afwisseling van de gebruikelijke festivals in West-Friesland. Rond 11 uur werd er bij De Plataan verzameld om te carpoolen richting Bodegraven, waar de Caecilianen vanaf kwart over twaalf binnendruppelden. Omdat we als eerste na de middagpauze optraden hadden we alle ruimte om in te spelen op het podium. De zaal van het Evertshuis blijkt een prima akoestiek te hebben waarbij de verschillende instrumenten goed hoorbaar zijn in de zaal.

Deelname aan festivals en concoursen zijn altijd een mooi meetpunt om te kijken hoe het er muzikaal gezien voorstaat met de vereniging. Om 14:00 was St. Caecilia aan de beurt en hadden we 25 minuten de tijd om onze werken uit te voeren. Het openingswerk was Concert Prelude van Philip Sparke, gevolgd door de beoordeelde werken Alpina Saga van Thomas Doss en Cycles and Myths van Nuno Osorio. Na het optreden kreeg dirigent Lex Bak direct de rapporten met toelichting van juryleden Leon Vliex en Rob Goorhuis. Positieve punten waren o.a. sfeervol spel, een mooie fanfareklank en ook de mooie saxsolo van Jarno werd goed beoordeeld. De heren hadden ook punten waar we verder aan kunnen werken, o.a. rust in het samenspel, balans in sommige delen en zuiverheid.

Na afloop was er nog de tijd om enkele andere orkesten te beluisteren. Daarna gingen we terug naar Zwaag om af te sluiten met het (all in...) buffet bij De Wok van Pejo.