Dirigent Lex Bak

LexBak.jpg

Sinds 2008 is Lex Bak de dirigent van Muziekvereniging St. Caecilia Zwaag. Wie is hij precies?

Lex Bak (1982) behaalde zijn Bachelor diploma’s Klassiek Slagwerk (bij Bob Martens en Mark Eshuis) en HaFaBra-directie (bij Jan Schut) aan het Conservatorium van Alkmaar. Deze laatste studie werd bij Alex Schillings aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag voortgezet, wat resulteerde in het behalen van een Master diploma HaFaBra-directie. Zowel tijdens als na zijn studie heeft hij workshops en masterclasses gehad van o.a. Jan Cober, Lucas Vis, Eugene Corporon (VS), Jose Villaplana (SP), Jan van der Roost en Gert Buitenhuis.

Als dirigent is Lex werkzaam bij Fanfare St. Caecilia Zwaag, Fanfare Excelsior Oostzaan en het Noord-Hollands Blazers Ensemble. Hij dirigeerde 9 projecten van het Jeugd Project Orkest, waarmee hij onder andere ‘Drieluik’ van Oscar van Hemel en ‘Symphony no.1 The Lord of the Rings’ van Johan de Meij uitvoerde.

Lex was een van de 15 geselecteerde deelnemers van de Internationale Dirigenten Cursus en Wedstrijd van het Wereld Muziek Concours 2013 te Kerkrade. Hier werkte hij o.a. met het Helicon ensemble en de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Lex is als musicus actief in diverse ensembles, orkesten en bands, waaronder The Beatlex, KissmeKillme en de Lau-Sie-Tai-Ming Big Band. Hij remplaceerde o.a. bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en Sinfonia Rotterdam.

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus is hij als docent slagwerk actief bij muziekverenigingen. Tevens werkt hij als muziekdocent en zakelijk leider voor Hallo Muziek, waarmee hij middels een door Hallo Muziek ontwikkelde doorlopende leerlijn muziekeducatie in het basisonderwijs verzorgt. Dit zowel op regulier- als speciaal basisonderwijs.